کتاب ملت عشق
نویسنده : الیف شافاک
این روزها هرکسی را که می بینم یک سوال از من میپرسد: فیلم سینمایی مست عشق شبیه ملت عشق بود!؟
پاسخ من: خیر!
ملت عشق نگاه و برداشت الیف شافاک Elif Shafak ؛ نویسنده ترکیهای از ماجرای شمس و مولاناست. بخشهایی از این کتاب کاملا بی ربط به موضوع و اتفاقات رخ داده در قونیه است.
اما به طور کلی اگر هیچ شناختی از ماجرای شمس و مولانا ندارید و قصد دارید تا با یک کتاب نسبتا خوب شروع کنید، بی شک کتاب ملت عشق یک انتخاب عاقلانه است.
اگر بخشهایی را که برداشت شخصی نویسنده است فاکتور بگیریم، قاعدههایی که شمس در طول کتاب بازگو می کند گوشهای از شخصیت این درویش مرموز را آشکار میسازد.
شمس تبریزی کسی بود که با سفر به قونیه و به زیر سوال بردن شهرت و اعتبار مولانا، او را در ظاهر گمراه؛ اما در باطن به رستگاری رساند.
این ماجرا در کتاب ملت عشق به یک داستان در جهان معاصر گره خورده و قدم به قدم در تلاش برای کشف حقیقتهاست که من شخصا ماجرای زمان حال را دوست نداشتم.
اگر به دنبال کتاب دقیقتر و بهتر از شمس و مولانا هستید کتاب قصه قصهها انتخاب مناسبی است.
قاعدههای شمس تبریزی در کتاب ملت عشق
چند قاعده از شمس تبریزی را که در کتاب ملت عشق به آن اشاره شده است را بخوانیم:
قاعده دهم: به هر سو که می خواهی – شرق، غرب، شمال یا جنوب – برو، اما هر سفری که آغاز میکنی سیاحتی به سوی درون خود بدان! آن که به درون خود سفر میکند، سرانجام ارض را طی میکند.
قاعده دوازدهم: عشق سفر است. مسافر این سفر، چه بخواهد چه نخواهد، از سر تا پا عوض میشود، کسی نیست که رهرو این راه شود و تغییر نکند.
بخونیم یا نه؟!
اگر به ماجراهای شمس و مولانا علاقه داری و برای شروع نمیدانی از کدام کتاب شروع کنی، ملت عشق گزینه مناسبی است. اما اگر مولانا و شمس را به خوبی می شناسید، شاید این کتاب را دوست نداشته باشید. به هر حال، مطالعه آن خالی از لطف نیست، و از هر کتابی، حتی اگر باب میل نباشد، می توان یک چیز یاد گرفت.
ارادتمند